Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

7.5 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

15 gram

Grana Padanovlokken DOP

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3737 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers9 g
Vezels5.3 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Salsa en mayo maken
2

Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de grana padano. Gebruik eventueel ook de helft van de extra vierge olijfolie voor de tomatensalsa.

Hamburger bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers

Serveren
4

Snijd de broodjes open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.