Skip to main content
Bowl met kippendij, aubergine en labne

Bowl met kippendij, aubergine en labne

met parelcouscous en tomaat

4.1
(842)

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels13.2 g
Eiwitten33.5 g
Zout1.9 g
Potassium258 mg
Calcium55.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de wortel of schil grondig. Snijd de wortel en de aubergine in dunne halve maantjes. 
  • Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Griekse kruiden en een klein scheutje olijfolie.
  • Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 18 minuten in de oven.
Parelcouscous koken
2
  • Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel. Voeg de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje toe.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
Kip bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten.
  • Voeg daarna de kip toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is. 
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. 
Serveren
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en tomaat 3 minuten. 
  • Voeg een scheutje water en de overige Griekse kruiden toe en bak nog 1 minuut, of tot de ui zacht is. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de couscous op diepe borden en verdeel de groenten, de kip en de labne eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders