Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Gerst
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Paprika

20 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3902 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers14 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Saladekom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Boekoeloekoeburger maken
2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Salade maken
3

Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng de paprika en de mesclun met de dressing. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix één bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze met een spatel plat. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom.

Burger maken
6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast het broodje.