Skip to main content
Zwartebonentostada's met avocadosalsa
Zwartebonentostada's met avocadosalsa

Zwartebonentostada's met avocadosalsa

met mais, kaas en rauwkost

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Gesneden rodekool

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ bosje(s)

Bosui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3839 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels22.8 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.1 g
Potassium661.6 mg
Calcium41 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten.
Tostada's maken
2
  • Voeg de zwarte bonen toe en bak 3 minuten verder. Voeg daarna de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg met de zwarte bonen en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de tortilla's 5 - 8 minuten in de oven.
Salsa maken
3
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in vieren.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Voeg de avocado toe aan een hoge kom en knijp er 1/4 limoen per persoon boven uit.
  • Voeg de koriander, het groene gedeelte van de bosui en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Mix met een staafmixer tot een romige saus. Proef en voeg limoenrasp naar smaak toe.
Serveren
4
  • Meng in een grote kom de gesneden rodekool, de mais, de mayonaise en 1 el van de avocadosalsa per persoon. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tostada's met een deel van de rauwkost.
  • Serveer de tostada's over de borden. Garneer met de overige avocadosalsa. Serveer met de overige rauwkost ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders