Skip to main content
Pangasiusfilet met romige kokoscurry
Pangasiusfilet met romige kokoscurry

Pangasiusfilet met romige kokoscurry

met verse udonnoedels en groenten

De Peruaanse kruidenmix in dit recept bevat specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander en paprikapoeder. Een heerlijk warme mix die perfect past bij een comfort-maaltijd als deze!

Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

200 gram

Groentemix met wittekool

½ stuk(s)

Limoen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2489 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.8 g
Potassium36 mg
Calcium6.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de groentemix en de mix van knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 5 minuten.
  • Roer de sojasaus en de ketjap erdoorheen.
Vis bakken
2
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrooi met de Peruaanse kruidenmix en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 minuten per kant.
Curry maken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes.
  • Voeg de udonnoedels, kokosmelk en groene currykruiden toe aan de groenten. Meng goed en bak de noedels in 2 minuten los.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de curry en noedels in kommen. 
  • Leg de vis erbovenop.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders