Skip to main content
Bakbox | Carrot cake energieballetjes
Bakbox | Carrot cake energieballetjes

Bakbox | Carrot cake energieballetjes

+/- 16 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

4.3
(23)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week tover je de bekende carrot cake om tot 'power' tussendoortje. Deze balletjes zitten bomvol natuurlijke brandstoffen die ervoor zorgen dat je dag geheid op rolletjes loopt.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Dadelstukjes

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Pecanstukjes

1.5 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

30 gram

Rozijnen

150 gram

Havermout

30 gram

Pistachenoten

Voedingswaarden

Energie (kcal)1237 kcal
Energie (kJ)5174 kJ
Vetten65.2 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten132.6 g
waarvan suikers78.7 g
Vezels15.7 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Waterkoker
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. Laat 10 minuten wellen en giet daarna af. Rasp ondertussen de wortel met een fijne rasp. Hak de rozijnen, dadelstukjes en pecannoten fijn en voeg toe aan een grote kom.

Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingrediënten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.

Balletjes maken
2

Voeg de wortel, havermout en de kaneel toe aan de kom en meng goed. Rol met je handen kleine balletjes van het mengsel.

Tip: Is het deeg nog een beetje plakkerig? Zet het mengsel dan even in de koelkast zodat het kan opstijven. Zo kun je het mengsel daarna makkelijker rollen.

Chocolade smelten
3

Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen (hittebestendige) kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Dip de energieballetjes in de chocolade en bestrooi vervolgens met de pistachenoten.

Tip: De energieballetjes zijn al vrij zoet door de dadels en rozijnen. Laat eventueel de witte chocolade achterwege om er een nog verantwoorder tussendoortje van te maken!

Serveren
4

Serveer de energieballetjes op een schaal.

Tip: Bewaar de energieballetjes in een luchtdicht bewaarbakje in de koelkast. Zo zijn ze nog 3 dagen lekker!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders