Door in dit gerecht de aubergine langzaam te garen wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid en een verrassende bite, maar maakt deze maaltijd ook een lust voor het oog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Granaatappel
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
10 gram
Zonnebloem-pompoenpittenmix
10 gram
Amandelschaafsel
85 gram
Parelcouscous
50 gram
Yoghurt-tahinsaus
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de Midden-oosterse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de kruiden-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.
Tip: Zorg dat je genoeg olijfolie gebruikt, anders drogen de aubergines uit in de oven en worden ze taai
Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de witte kaas en snijd de verse munt in reepjes.
Tip: Je krijgt pitjes het makkelijkste uit de vrucht door de granaatappel met de open kant naar beneden in je handpalm te houden en met een pollepel op de schil te slaan. Pas op voor spetters!
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Rooster erna de geschaafde amandelen goudbruin in dezelfde pan. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Meng de parelcouscous met de geroosterde pitten, het grootste deel van de witte kaas, de helft van de granaatappelpitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de parelcouscous en de helft van de witte kaas. Voeg aan de overige parelcouscous en witte kaas wat sla toe en maak bijvoorbeeld een lekkere lunchsalade.
Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige witte kaas, de granaatappelpitjes en de geschaafde amandelen. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.
Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.