topBanner
Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Met rode ui, walnoten en geitenkaas

Lees meer

Andijviestamppot met spekjes is een klassieke combinatie, maar daar geven we vandaag een twist aan door een ander bekend duo toe te voegen: geitenkaas en walnoten. Je bakt de andijvie deels met de spekjes en geeft de stamppot een topping van kruimels geitenkaas.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Walnoten

(BevatNoten)

100 gram

Spekblokjes

3 tl

Gedroogde tijm

300 gram

Gesneden andijvie

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3628 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Bak in dezelfde hapjespan de spekblokjes op middelhoog vuur in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de gedroogde tijm en de helft van de andijvie toe en bak nog 2 minuten, of totdat de andijvie begint te slinken.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de rest van de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg vervolgens de spekjes, de gebakken andijvie en de mosterd toe.

5

Roer de overige andijvie door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui, geitenkaas en walnoten.