Andijviestamppot met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Met rode ui, walnoten en geitenkaas

Andijviestamppot met spekjes is een klassieke combinatie, maar daar geven we vandaag een twist aan door een ander bekend duo toe te voegen: geitenkaas en walnoten. Je bakt de andijvie deels met de spekjes en geeft de stamppot een topping van kruimels geitenkaas.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Spekblokjes

1.5 tl

Gedroogde tijm

150 gram

Gesneden andijvie

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3628 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Bakken, hakken, roosteren
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Bak in dezelfde hapjespan de spekblokjes op middelhoog vuur in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de gedroogde tijm en de helft van de andijvie toe en bak nog 2 minuten, of totdat de andijvie begint te slinken.

Stamppot maken
4

Stamp de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de rest van de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg vervolgens de spekjes, de gebakken andijvie en de mosterd toe.

Stamppot afmaken
5

Roer de overige andijvie door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui, geitenkaas en walnoten.