Skip to main content
Ananas-kletskopwafel

Ananas-kletskopwafel

Met blauwe bessen en ijs

Ananas is een tropische vrucht die zo'n 14 maanden de tijd nodig heeft om van bes tot volwaardige ananas te groeien. Deze tropische vrucht zit vol met vitamine A, B, C en E. Je voldoet al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C door het eten van 10 gram ananas. Lekker gezond dus!

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ananasringen

100 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

4 stuk(s)

Kletskoppen

2 stuk(s)

Slagroomijs

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

Verwijder de schil van de ananas.
1

Snijd de kroon en de onderkant van de ananas. Zet de ananas rechtop en snijd van boven naar beneden de schil van de ananas. Verwijder de ogen (donkere punten) van de ananas met de punt van je mes. Snijd vervolgens 4 plakken van ½ cm dik.

Snijd de stronk (het middelste gedeelte) van de ananasplakken eruit.
2

Snijd de stronk (het middelste gedeelte) van de ananasplakken eruit.

Leg op elk bord een ananasplak en leg hier een kletskop bovenop.
3

Leg op elk bord een ananasplak en leg hier een kletskop bovenop. Schep er een bolletje ijs op en dek af met een kletskop.

Garneer met de blauwe bessen.
4

Garneer met de blauwe bessen.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders