Skip to main content
Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Met limoen en Thaise basilicum

4.8
(8)

De lekkerste rijstpudding maak je met risottorijst, omdat die extra smeuïg wordt tijdens het koken. Door de toevoeging van oosterse smaken als limoen, Thaise basilicum en kardemom is dit dessert een bijzondere variant op een ouderwets nagerecht.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

250 ml

Kokosmelk

½ tl

Gemalen kardemom

1 stuk(s)

Limoen

3 leaves

Thaise basilicum

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bruine suiker

naar smaak

Zout

Energie (kJ)1782 kJ
Energie (kcal)426 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels3 g
Eiwitten5 g
Steelpan
Rasp

Instructies

Risotto bakken
1

Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.

Risotto bereiden
2

Schenk de kokosmelk en 100 ml water per persoon inde pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 minuten zachtjes koken, of tot dat de rijst beetgaar is. Roer af en toe goed door.

Limoen raspen
3

Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thaise basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/4 tl van de limoenrasp rasp per persoon door de rijstpudding

Serveren
4

Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommetjes en garneer met de blauwe bessen en het Thaise basilicum

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders