Skip to main content
Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus
Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus

Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus

met gegrilde bloemkool en spruiten

Geniet samen van een bourgondisch diner met een mooi stuk vlees en drie lekkere bijgerechten. Dit luxe gehaktbrood is er een met een gouden randje: je vult het met parmigiano en het krijgt een krokant laagje doordat je het wikkelt in spek. De spruitjes gril je met een sausje van balsamicoazijn, honing, olijfolie en tijm – zo worden ze lekker zoetig en valt het bij iedereen in de smaak, beloofd!

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Nootmuskaat

250 gram

Bloemkool

75 gram

Spruiten

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 tl

Gedroogde tijm

3 plak(ken)

Ontbijtspek

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

12.5 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Blauwe bessen

1 stuk(s)

Steranijs

250 gram

Kruimige aardappelen

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

150 ml

Runderbouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

¾ el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6878 kJ
Energie (kcal)1644 kcal
Vetten98 g
waarvan verzadigd46.8 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers30.3 g
Vezels18 g
Eiwitten75 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de spruiten. Meng het gehakt in een kom met de panko, parmigiano reggiano, rozemarijn en de helft van de sjalot. Voeg per persoon 1/2 ei, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed dan in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en leg er 1/2 el roomboter per persoon op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 – 50 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 25 minuten en schep het braadvet over het gehaktbrood voor je het weer terug in de oven zet. Breng ondertussen ruim water aan de kook voor de bloemkool.

Groenten roosteren
3

Kook de bloemkool 5 minuten en giet af. Meng in een kleine kom per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout tot een dressing. Verspreid de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/3 van de dressing. Meng de bloemkool in een andere ovenschaal met de slagroom, oude kaas, geraspte nootmuskaat, peper en zout.

Saus maken
4

Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood. Bereid de bouillon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur en bak de overige sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de blauwe bessen toe en wacht tot ze poffen. Blus af met de steranijs, de bouillon en de rest van de dressing. Breng aan de kook en laat de saus in 20 – 22 minuten zachtjes inkoken. Roer vlak voor serveren 1/2 el koude roomboter per persoon door de saus. Breng ondertussen ruim water aan de kook in de pan met deksel.

Koken
5

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 ei en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de blauwe bessensaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus