Skip to main content
Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

3.5
(283)

Doe op iedere zeebaars een beetje bieslook-crèmesaus.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

250 gram

Vastkokende aardappelen

5 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat: Vis)

2 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)506 kcal
Energie (kJ)2117.1 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen (nicola).

Kook de peen en aardappelen.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook klein.

Bak de zeebaars.
5

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars 2 – 3 minuten per kant.

Roer de crème fraîche en bieslook door het bakvet van de vis.
6

Haal de pan van het vuur en haal de zeebaars uit de pan. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis.

Serveer met de bieslooksaus.
7

Verdeel de zeebaars, bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de bieslook-crèmesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders