Krieltjes zijn kleine aardappelen (van max. 3 cm). In Frankrijk noemen ze krieltjes Pommes Parisiennes. Hoe komt het nou dat deze krieltjes verschillende kleurtjes hebben? Dat kun je lezen op de achterkant van deze kaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Regenboogkrieltjes
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
30 gram
Veldsla
1 el
Crème fraîche
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Scheur de veldsla klein en meng beide in een saladekom.
Breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Doe de crème fraîche in een kommetje
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de zalmfilet om en bak deze nog 2 minuten op de andere kant. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de krieltjes, salade en zalmfilet over de borden. Serveer de crème fraîche bij de krieltjes.