Skip to main content
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Met een romig sausje

3.5
(139)

Krieltjes zijn kleine aardappelen (van max. 3 cm). In Frankrijk noemen ze krieltjes Pommes Parisiennes. Hoe komt het nou dat deze krieltjes verschillende kleurtjes hebben? Dat kun je lezen op de achterkant van deze kaart!

Labels:
Eiwitrijk
Notenvrij
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Regenboogkrieltjes

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

30 gram

Veldsla

1 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2816 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten51 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Kom
Kleine kom
Bord

Instructies

Snijd de krieltjes doormidden
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Scheur de veldsla klein en meng beide in een saladekom.

3

Breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Doe de crème fraîche in een kommetje
4

Doe de crème fraîche in een kommetje

Bak de zalmfilet
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de zalmfilet om en bak deze nog 2 minuten op de andere kant. Bestrooi met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de krieltjes, salade en zalmfilet over de borden. Serveer de crème fraîche bij de krieltjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders