Skip to main content
Naanpizza met veggie gehakt
Naanpizza met veggie gehakt

Naanpizza met veggie gehakt

met gemarineerde tomaat en pesto-roomkaas

4.2
(163)

Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Gerst
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager®

(Bevat: Gerst, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes 3 - 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de ui, het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tomaat mengen
2
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng de tomaat door de dressing.
Naanpizza's afmaken
3
  • Draai het vuur van de koekenpan met veggie gehakt naar hoog, voeg 1/2 el roomboter toe en blus de pan af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut, of tot het water is verdampt.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto.
  • Besmeer de naanpizza's met de pesto-roomkaas.
  • Schep het vegan gehakt en de groenten erop.
Serveren
4
  • Verdeel de naanpizza's over de borden.
  • Meng de veldsla met de gemarineerde tomaat.
  • Verdeel wat salade over de pizza's en serveer de overige salade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders