topBanner
Wraps met kip, maïs en yoghurt

Wraps met kip, maïs en yoghurt

Gemaakt van Libanees platbrood

Lees meer

Laat je kinderen het platbrood besmeren met de yoghurtsaus!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Babymais

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

6 leaves

Verse munt

220 gram

Kipgyros

100 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

70 gram

IJsbergsla

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3125.4480000000003 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kleine kom
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de paprika in blokjes en de babymaïs in dunne plakjes. Hak of snijd de peterselie en munt fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en babymaïs toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur.

3

Meng ondertussen in een kom de Turkse yoghurt met de helft van de peterselie, munt, peper en zout.

4

Meng in een saladekom de ijsbergsla en de overige peterselie en munt met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.

6

Verdeel het platbrood over de borden en smeer het platbrood in met de yoghurtsaus. Verdeel de ijsbergsla en de kipgyros met groenten over het platbrood en rol het platbrood op tot een wrap.