Skip to main content
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

met saus van smokey ketchup en mayonaise

3.9
(299)

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen en smaak van onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Half kruimige aardappelen

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

(Bevat: Ei, Gluten)

1 stuk(s)

Kaiserbroodje met maanzaad

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Ei, Noten, Sesamzaad, Lupine)

30 gram

Smokey tomatenketchup

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3813 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers12 g
Vezels16 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat je wat ruimte overhoudt voor het broodje.

Broccoli blancheren
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Burger bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de wortel-pompoenburger, dek de pan af met het deksel en laat de kaas smelten. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Broccoli wokken
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven bij de aardappelen. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli toe en roerbak 3 - 5 minuten tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft.

Saus maken
5

Meng de smokey tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.

Serveren
6

Snijd het broodje open en verdeel de helft van de saus over de snijkanten van het broodje. Beleg het broodje met de wortel-pompoenburger. Serveer het broodje hamburger met de gewokte broccoli, de aardappelblokjes en de overige saus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders