
Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen en smaak van onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
150 g
Half kruimige aardappelen
⅓ sachet(s)
Paprikapoeder
½ unit
Sjalot
1 unit
Wortel-pompoenburger
(Contains: Ei, Gluten)
1 unit
Kaiserbroodje met maanzaad
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja May be present: Ei, Noten, Sesamzaad, Lupine)
30 g
Smokey tomatenketchup
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Broccoli
½ unit
Knoflookteen
1.25 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat je wat ruimte overhoudt voor het broodje.

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de wortel-pompoenburger, dek de pan af met het deksel en laat de kaas smelten. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven bij de aardappelen. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli toe en roerbak 3 - 5 minuten tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft.

Meng de smokey tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.

Snijd het broodje open en verdeel de helft van de saus over de snijkanten van het broodje. Beleg het broodje met de wortel-pompoenburger. Serveer het broodje hamburger met de gewokte broccoli, de aardappelblokjes en de overige saus.