Skip to main content
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

met saus van smokey ketchup en mayonaise

3.9
(299)

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen en smaak van onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Half kruimige aardappelen

⅓ sachet(s)

Paprikapoeder

½ unit

Sjalot

1 unit

Wortel-pompoenburger

(Contains: Ei, Gluten)

1 unit

Kaiserbroodje met maanzaad

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja May be present: Ei, Noten, Sesamzaad, Lupine)

30 g

Smokey tomatenketchup

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Broccoli

½ unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3813 kJ
Calories911 kcal
Fat50 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate81 g
Sugar12 g
Dietary Fiber16 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat je wat ruimte overhoudt voor het broodje.

Broccoli blancheren
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Burger bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de wortel-pompoenburger, dek de pan af met het deksel en laat de kaas smelten. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Broccoli wokken
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven bij de aardappelen. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli toe en roerbak 3 - 5 minuten tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft.

Saus maken
5

Meng de smokey tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.

Serveren
6

Snijd het broodje open en verdeel de helft van de saus over de snijkanten van het broodje. Beleg het broodje met de wortel-pompoenburger. Serveer het broodje hamburger met de gewokte broccoli, de aardappelblokjes en de overige saus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes