Wildzwijnburger met oude kaas en ovenfrietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met oude kaas en ovenfrietjes

Wildzwijnburger met oude kaas en ovenfrietjes

met appelkoolsalade en toppings van ontbijtspek en cranberrychutney

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Briochebroodje

50 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

20 gram

Cranberrychutney

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

30 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1291 kcal
Energie (kJ)5400 kJ
Vetten76 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers30 g
Vezels10.6 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak de briochebroodjes de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appelblokjes toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek zonder olie in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Burgers beleggen
5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burgers.

Tip: Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan al in stap 4 over de burgers en bak 3 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de salade, ovenfrietjes en de mayonaise.