HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Oude Kaas En Ovenfrietjes
topBanner
Wildzwijnburger met oude kaas en ovenfrietjes

Wildzwijnburger met oude kaas en ovenfrietjes

met appelkoolsalade en toppings van ontbijtspek en cranberrychutney

Premium
Lees meer

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)MosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Wildzwijnburgers

40 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Honing

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5400 kJ
Energie (kcal)1291 kcal
Vetten76.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak de briochebroodjes de laatste 2 - 3 minuten mee.

2

Hak de gesneden rodekool fijn. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

3

Voeg de rodekool en de appelblokjes toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek zonder olie in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burgers.

6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de salade, ovenfrietjes en de mayonaise.