Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes
Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade en topping van ontbijtspek en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Allergens:
Wheat
•Milk
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Brioche bun

(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

50 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

½ piece

Apple

½ piece

Red onion

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

20 g

Cranberry chutney

50 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

25 g

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1485 kcal
Energy (kJ)6213 kJ
Fat91.9 g
Saturated Fat33 g
Carbohydrate109.3 g
Sugar27.8 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein51.2 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Burger bakken
4

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Burger beleggen
5

Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger (zie Tip).

Tip: Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan al in stap 4 over de burgers en bak 3 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.