
Vispakketje met venkel, gebakken aardappelen, frisse sinaasappeldressing en dille
Vis en dille vormen samen een hele lekkere combinatie. In dit recept hebben we voor victoriabaars gekozen. Je bereidt de vis door hem in aluminiumfolie te verpakken en in de oven te bakken. Doordat de warmte zo niet kan ontsnappen, stoomt de vis gaar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
300
Vastkokende aardappelen
1
Gedroogde tijm
½
Venkel
¼
Handsinaasappel
¼
Komkommer
1
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Bevat Vis)
2
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½
Olijfolie
½
Zonnebloemolie
½
Extra vierge olijfolie
1
Mosterd
1
Witte balsamicoazijn
½
Honing
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes samen met de tijm, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen. Verhit de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten.
Verdeel de venkel over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de victoriabaars en 1 takje dille per persoon. Strooi er 1 tl sinaasappelrasp per persoon over en besprenkel met 1 el sinaasappelsap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 12 - 15 minuten in de oven, of totdat de vis gaar is.
Hak ondertussen de overige dille fijn. Klop in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, dille, 2 el sinaasappelsap per persoon en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de komkommer.
Verdeel de aardappelpartjes en het vispakketje over de borden en serveer met de komkommersalade.