HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Pasta Met Kruidige Champignon Roomsaus
topBanner
Verse pasta met kruidige champignon-roomsaus

Verse pasta met kruidige champignon-roomsaus

Geserveerd met een kleurige tomatensalade

QUICK & EASY
Lees meer

Je kookt vanavond pasta met verse tagliatelle – dat is niet alleen lekkerder, het is ook sneller klaar. De tagliatelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek. Dit is een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meewerkt in de keuken om de lekkerste verse pasta te maken. Buon appetito!

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Verse munt en rozemarijn

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

250 gram

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

100 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de champignons in kwarten. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rozemarijn 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Voeg de bouillon en kruidenroomkaas toe en laat het geheel 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

2

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle. • Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de muntblaadjes in reepjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Voeg de cherrytomaten, de helft van de rucola en de munt toe aan de dressing en meng goed.

3

• Kook de tagliatelle 3 – 4 minuten en giet daarna af. • Meng de tagliatelle met de champignon-roomsaus en roer de rest van de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pasta over de borden. • Serveer de salade ernaast.