topBanner
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

Premium
Lees meer

.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

15 gram

Verse dille

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

60 gram

Rucola en veldsla

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

½ tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5291 kJ
Energie (kcal)1265 kcal
Vetten85.0 g
waarvan verzadigd38.8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

3

Meng in een saladekom 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af.

5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.