HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Nuggets Met Peterseliekrieltjes
topBanner
Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Lees meer

Je bereidt dit gerecht met vegetarische nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:VeggieFamilieKlimaatbewustFamilie
Allergenen :GlutenTarweGerstSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Citroen

10 stuk(s)

Vegetarische nuggets

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, SojaKan bevattenMosterd)

20 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

3 el

Roomboter

50 gram

Mayonaise

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3538 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels13.04 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.

6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden samen met de vegetarische nuggets. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.

Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.