HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Bao Buns Met Portobello
topBanner
Vegetarische bao buns met portobello

Vegetarische bao buns met portobello

met soja-omelet en zoetzure salade

Lees meer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak iets zoete en kleverige saus makkelijk on the go op te eten. Streetfood proof!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Portobello

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

6 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2634 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Wok of hapjespan
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm breed, zodat ze goed in de bao bun passen. Meng de rodekool en wortel met de komkommer in een grote kom met de wittewijnazijn en de suiker. Snijd de portobello in repen.

2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de portobello 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1/4 zakje zoete Aziatische saus per persoon toe, schep goed om en draai het vuur laag. Houd warm tot serveren.

3

Klop ondertussen het ei los in een kom met de sojasaus en 1 el water per persoon. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak één dunne omelet per 2 personen. Vouw de soja-omelet dubbel wanneer het ei gaar is en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens in 3 punten per persoon. Hak ondertussen de pinda's fijn.

4

Bak de bao buns 1 - 2 minuten in de oven. Verdeel de bao buns over de borden. Laat iedereen aan tafel zijn broodjes vullen met de omelet, de portobello, de pinda's en een beetje zoetzure groente. Serveer de overige zoetzure groente als een salade.