Vegetarische bao buns met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische bao buns met portobello

Vegetarische bao buns met portobello

met soja-omelet en zoetzure salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak iets zoete en kleverige saus makkelijk on the go op te eten. Streetfood proof!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Portobello

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)542 kcal
Energie (kJ)2269 kJ
Vetten12.6 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten13.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Wok
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm breed, zodat ze goed in de bao bun passen.
  • Meng de rodekool en wortel met de komkommer in een grote kom met de wittewijnazijn en de suiker.
  • Snijd de portobello in repen.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op het gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Portobello bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de portobello 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 1/4 zakje zoete Aziatische saus per persoon toe, schep goed om en draai het vuur laag (zie Tip). Houd warm tot serveren.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan de pan met portobello en zoete Aziatische saus.

Omelet bakken
3
  • Klop ondertussen het ei los in een kom met de sojasaus en 1 el water per persoon (zie Tip).
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak één dunne omelet per 2 personen. Vouw de soja-omelet dubbel wanneer het ei gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd vervolgens in 3 punten per persoon.
  • Hak ondertussen de pinda's fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en breng je soja-omelet alleen op smaak met peper.

Serveren
4
  • Bak de bao buns 1 - 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de bao buns over de borden. Laat iedereen aan tafel zijn broodjes vullen met de omelet, de portobello, de pinda's en een beetje zoetzure groente.
  • Serveer de overige zoetzure groente als een salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet?