
Vegetarische bao buns met portobello
met soja-omelet en zoetzure salade
De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak iets zoete en kleverige saus makkelijk on the go op te eten. Streetfood proof!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Portobello
¼ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
10 ml
Sojasaus
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
4 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe, Gluten)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
2 el
Wittewijnazijn
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm breed, zodat ze goed in de bao bun passen.
- Meng de rodekool en wortel met de komkommer in een grote kom met de wittewijnazijn en de suiker.
- Snijd de portobello in repen.
Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op het gebied van calcium, vezels en vitamine C?
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak, wanneer de olie goed heet is, de portobello 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg 1/4 zakje zoete Aziatische saus per persoon toe, schep goed om en draai het vuur laag (zie Tip). Houd warm tot serveren.
Tip: Hou je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan de pan met portobello en zoete Aziatische saus.
- Klop ondertussen het ei los in een kom met de sojasaus en 1 el water per persoon (zie Tip).
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak één dunne omelet per 2 personen. Vouw de soja-omelet dubbel wanneer het ei gaar is en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd vervolgens in 3 punten per persoon.
- Hak ondertussen de pinda's fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en breng je soja-omelet alleen op smaak met peper.
- Bak de bao buns 1 - 2 minuten in de oven.
- Verdeel de bao buns over de borden. Laat iedereen aan tafel zijn broodjes vullen met de omelet, de portobello, de pinda's en een beetje zoetzure groente.
- Serveer de overige zoetzure groente als een salade.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet?