Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën.

Met dit gerecht krijg je niet alleen in één keer 300 gram groente binnen, maar ook meteen de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels en 100% van de vitamine C. Ook draagt het door het hoge kaliumgehalte bij aan een gezonde bloeddruk.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Varkenshaasmedaillon

40 gram

Veldsla

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2546 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

.
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten.

.
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd per persoon en de wittewijnazijn toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

.
5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.