Varkenshaas in romige mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, gebakken wortel en aardappel

Met dit recept tover je 290 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
•Koolhydraatarm
•Snel & gezond
Allergenen :
Mosterd
•Soja
•Gerst
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2400 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12.9 g
Eiwitten34.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
•Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen (zie Tip).
  • Weeg de aardappelen af. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen en wortel in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 5 minuten. Voeg de wortel toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak het geheel nog 10 - 15 minuten. Schep regelmatig om.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan voor in een waterkoker.

Varkenshaas bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui.
  • Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin, of tot gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 
  • Bewaar de pan met bakvet voor de saus.
Saus maken
3
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan van de varkenshaas en bak 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de verse peterselie fijn.
  • Voeg de worcestershiresaus, slagroom, roomboter, mosterd en de helft van de peterselie toe aan de koekenpan.
  • Roer goed door en laat de saus 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden.
  • Verdeel de aardappelen, wortel en sperziebonen naast de varkenshaas.
  • Schenk de roomsaus over de varkenshaas en de sperziebonen.
  • Garneer met de overige peterselie.