Udonnoedels met pittige pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met pittige pindasaus

Udonnoedels met pittige pindasaus

Met komkommer, avocado en koriander

In de Thaise eetcultuur is street food heel belangrijk: op elke straathoek wordt wel iets lekkers bereid of gegeten. Dit noedelgerecht met pittige saus van pinda's, koriander en limoen is hierop geïnspireerd: het is snel klaar en doet je voor even geloven dat je in Thailand bent.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bosui

8 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Avocado

1 kuipje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de verse udonnoedels • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de bosui in ringen • Hak de verse koriander grof. Snijd de limoen in kwarten. Rasp de gember met een fijne rasp en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes

Saus maken
2

• Meng in een kom de pindakaas, de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en 1 el kokend water per persoon tot een mooie, dikke saus.

Noedels bereiden
3

• Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet daarna af • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

Serveren
4

• Verdeel de noedels over diepe borden en garneer met de komkommer, avocado, koriander, bosui, limoen, gezouten pinda's en eventueel met sambal naar smaak.