HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUdonnoedels Met Pittige Pindasaus
topBanner
Udonnoedels met pittige pindasaus

Udonnoedels met pittige pindasaus

Met komkommer, avocado en koriander

QUICK & EASY
Lees meer

In de Thaise eetcultuur is street food heel belangrijk: op elke straathoek wordt wel iets lekkers bereid of gegeten. Dit noedelgerecht met pittige saus van pinda's, koriander en limoen is hierop geïnspireerd: het is snel klaar en doet je voor even geloven dat je in Thailand bent.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bosui

16 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Avocado

2 kuipje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Ketjap manis

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout6.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de verse udonnoedels • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de bosui in ringen • Hak de verse koriander grof. Snijd de limoen in kwarten. Rasp de gember met een fijne rasp en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes

2

• Meng in een kom de pindakaas, de ketjap, de sambal, de knoflook, de gember en 1 el kokend water per persoon tot een mooie, dikke saus.

3

• Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet daarna af • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

4

• Verdeel de noedels over diepe borden en garneer met de komkommer, avocado, koriander, bosui, limoen, gezouten pinda's en eventueel met sambal naar smaak.