Skip to main content
Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin

Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin

met feta, krokante kappertjes en een salade van sperziebonen

Met dit recept tover je 261 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse dragon

½ stuk(s)

Groene peper

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3788 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels19.4 g
Eiwitten48.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Zeef
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aardappelen in plakken van 1/2 cm.
  • Snipper de sjalot.
  • Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel samen met de kookroom, het bouillonblokje en de helft van de sjalot (zie Tip).
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.

Tip: de andere helft van de sjalot gebruik je rauw in stap 4. Als je niet houdt van rauwe sjalot, voeg deze dan toe aan de gratin in stap 3.

Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Voeg de sperziebonen toe aan een pan en zet de sperziebonen onder een laagje water. Voeg een snuf zout toe aan de pan. Breng, afgedekt, aan de kook en kook zachtjes 6 - 8 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Hak de dragon grof.
  • Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Gratin bakken
3
  • Roer de roomkaas door de pan met aardappelen. Voeg de Peruaanse kruidenmix en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelen toe aan een ovenschaal en verkruimel de feta erboven.
  • Bak 10 minuten in de oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Mixen
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Bak de kappertjes 3 - 4 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Laat de mais uitlekken en spoel af.
  • Was en rasp de schil van de limoen, snijd in partjes.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Voeg de limoenrasp, groene peper, de overige sjalot, ponzu en dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Meng in een saladekom de mais, sperziebonen, pompoenpitten en de helft van de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in dezelfde pan van de kappertjes een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
  • Bak de tonijnsteak 30 seconde - 1 minuut per kant en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Haal de tonijnsteak uit de pan en snijd in plakken.

Tip:  Tonijn behoudt zijn smaak en malse textuur als de blokjes vanbinnen rosé blijven. Eet je ze liever meer doorbakken? Bak ze dan 1 - 2 minuten langer.

Serveren
6
  • Serveer de tonijnsteak over borden. Besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de krokante kappertjes.
  • Serveer de sperziebonensalade ernaast.
  • Serveer de aardappelgratin naast de salade.
  • Garneer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wraps met veggie döner kebab en feta

Wraps met veggie döner kebab en feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini, pittige gebakken rijst en srirachamayo
Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

met Provençaalse groenten en Italiaanse kruiden
Romige rigatoni met kip

Romige rigatoni met kip

met zongedroogde tomaten en Parmigiano Reggiano
Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, limoen en mais
Romige kip casarecce

Romige kip casarecce

met courgette en zongedroogde tomaten
Biefstukreepjes met yoghurtsaus

Biefstukreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, aubergine en verse dille
Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

en voor ouders: witte kaas, rucola en peterselie
Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

met olijven, sla en tomaten
Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

met knoflookrijst, spinazie en rode peper
Spaghetti puttanesca met kappertjes

Spaghetti puttanesca met kappertjes

met tonijn, olijven, peterselie en Siciliaanse kruiden
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en tomaat
Varkenshaas in mosterdroomsaus

Varkenshaas in mosterdroomsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

met citroenspruitjes, courgette en uienjus
Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

met paprikapesto en kalamata-olijven
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

kies en mix toppings: citroen-yoghurtsaus, peterselie, tomaat en meer!
Aziatisch geïnspireerde stamppot

Aziatisch geïnspireerde stamppot

met spitskool, kokosmelk en gekookt ei
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

met rijst, paksoi, spitskool en citroen
Plantaardige visburger Thaise stijl

Plantaardige visburger Thaise stijl

op een wortelbroodje met krieltjessalade