Skip to main content
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

4.1
(91)

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Ei
Mosterd
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Slamix met erwtenscheuten

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Grove mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4340 kJ
Energie (kcal)1037 kcal
Vetten70.8 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten58.2 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels13.4 g
Eiwitten32.3 g
Zout0.7 g
Potassium717.4 mg
Calcium80.8 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 5 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.

Dressing maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de sla toe in de saladekom met de cherrytomaten. Verdeel de tonijnsteak over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders