HelloFresh
topBanner
Tex-mex salade met varkenshaaspuntjes en tortillachips

Tex-mex salade met varkenshaaspuntjes en tortillachips

met avocado, mais en zwarte bonen

Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Varkenshaaspuntjes

3 tl

Mexicaanse kruiden

150 g

Mais

190 g

Bonen

1 stuks

Avocado

1 stuks

Rode puntpaprika

4 stuks

Tacoschelpen

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 g

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2801 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Sieve
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Laat de mais en zwarte bonen samen uitlekken in een zeef of vergiet.

2

Snijd de avocado doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met de kruiden en de olie 2 - 4 minuten aan. Meng ondertussen in een grote kom de zure room met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de rest van de Mexicaanse kruiden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4

Meng de dressing met de mesclun, zwarte bonen, mais en puntpaprika. Verdeel de salade over de borden en leg hier de varkenshaaspuntjes en avocado op. Serveer de tacochips erbij.