
Steak met pepersaus
met aardappelschijfjes en sperziebonensalade
Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Steak
200 gram
Aardappelschijfjes
1 stuk(s)
Little gem
100 gram
Sperziebonen
50 gram
Zwarte-pepersaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Mosterd
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Honing
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Saladekom
•Aluminiumfolie
•Steelpan
•Keukenpapier
Instructies

1
- Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

2
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
- Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
- Snijd ondertussen de little gem fijn.
- Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

3
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
- Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Verwarm ondertussen de pepersaus op laag vuur in een steelpan.

4
- Snijd de steak in plakjes en serveer. Schenk de pepersaus erover.
- Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.