topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

50 gram

Zwarte-pepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelschijfjes

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Zongedroogde tomaten

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3113 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.1 g
Eiwitten33.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Breng een bodem water met een snufje zout in een hapjespan met deksel aan de kook voor de sperziebonen. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Aardappelschijfjes bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukken. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelschijfjes en de rozemarijn toe en bak in 7 - 10 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 koekenpannen.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan van de sperziebonen en bak hierin de ui 2 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten en breng verder op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Severen
4
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de zwarte-pepersaus in de pan van de steak, al roerend, 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes.
  • Schenk de pepersaus over het vlees. Serveer met de sperziebonen.