HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Frites Met Bearnaisesaus
topBanner
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade

Premium
Lees meer

Bearnaisesaus is afgeleid van hollandaisesaus en wordt op dezelfde methode bereid, namelijk met geklaarde boter en eigeel. Het verschil? Aan de bearnaise wordt dragon toegevoegd.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Filet mignon

500 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Rode cherrytomaten

½ bakje(s)

Botersla

10 gram

Verse dragon en kervel

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Bearnaisesaus

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3605 kJ
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Ovenschaal
Keukenpapier
Saladekom
Koekenpan
Steelpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.

3

Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snipper de sjalot fijn.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, dragon, kervel, kappertjes en augurken toe aan de saladekom. Roer goed door en zet apart. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de filet mignon voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant, tot hij goudbruin is. Bestrooi met zwarte peper en haal uit de pan. Wikkel in aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten. Doe de bearnaisesaus in een steelpan en verwarm 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de salade en de gepofte cherrytomaten over de borden en leg de filet mignon erbij. Schenk de bearnaisesaus half over het vlees en de rest ernaast. Serveer de frieten in een apart kommetje.