Skip to main content
Kruidige Indiase rijst met Oosterse kippendijreepjes

Kruidige Indiase rijst met Oosterse kippendijreepjes

met frisse yoghurt en limoen

Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

175 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Rode ui

¼ zakje(s)

Garam masala

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Gele currykruiden

30 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

100 gram

Kippendijreepjes

5 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2230 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten42.7 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels10 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.2 g
Potassium575.1 mg
Calcium165.6 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de bloemkool 2 - 3 minuten op middelhoog vuur in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Rijst bereiden
2
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de kurkuma en de gele currykruiden 30 seconden.
  • Voeg 1/4 el olijfolie per persoon, de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst, het laurierblad en per persoon: 150 ml water en 1/4 bouillonblokje toe.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel wat extra water toe als de rijst te droog wordt.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en bak de bloemkool 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kippendijreepjes 7 - 8 minuten. 
Snijden
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Snijd de bladpeterselie grof.
  • Snijd de limoen in partjes.

Weetje: Wist je dat je met een handje (25 gram) noten per dag je lijf al een plezier doet? Noten verlagen het LDL-cholesterol, wat helpt om bloedvaten gezond te houden.

Afmaken
5
  • Verwijder het laurierblad uit de hapjespan met deksel.
  • Voeg, wanneer de rijst gaar is, de bloemkool, de ui en de kip toe aan de pan met rijst.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
6
  • Verdeel de rijst met bloemkool, ui en kip over diepe borden.
  • Besprenkel met de yoghurt.
  • Garneer met de amandelen, de bladpeterselie en 1 limoenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders