Spareribs met gepofte aardappel

Spareribs met gepofte aardappel

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

BBQ
Lees meer

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Spareribs zijn op hun best van de barbecue. Het rokerige aroma dat de barbecue aan het vlees geeft, kun je nou eenmaal moeilijk evenaren in de keuken. De ribs in jouw box zijn al voorgegaard, dus over de garing hoef jij je geen zorgen te maken. Bereid je maar voor op heerlijk mals vlees dat haast van het bot valt!

Labels:Glutenvrij
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Pofaardappel

1 stuks

Mini-watermeloen

10 g

Verse munt en bieslook

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Voorgegaarde sparerib

1 stuks

Courgette

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3690 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers44.6 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Grillpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Pofaardappel voorkoken
Pofaardappel voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 10 minuten beetgaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen.

Watermeloen bereiden
Watermeloen bereiden
2

Halveer de watermeloen en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Verbrokkel de feta en bewaar apart. Meng de watermeloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Pofaardappel inpakken
Pofaardappel inpakken
3

Leg de aardappel op een vel aluminiumfolie, bestrooi met wat zout en leg op iedere aardappel 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 45 – 55 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de spareribs ook nog in de oven passen.

Spareribs bakken
Spareribs bakken
4

Leg de spareribs op een bakplaat met bakpapier en verwarm de laatste 20 minuten mee met de pofaardappel.

Courgette bakken
Courgette bakken
5

Rasp de courgette en meng de courgette met groene pesto. Verhit een grill-of koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgetterasp 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als de courgette aanbakt. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Serveren
Serveren
6

Leg de spareribs en de pofaardappelpakketjes op de borden. Vouw de pofaardappelpakketjes iets open (pas op: er komt hete stoom uit!) en schep de zure room erop. Garneer met de bieslook. Leg de gebakken courgetterasp ernaast. Garneer de watermeloensalade met de feta en serveer ernaast.