Skip to main content
Rundervink met aardpeerpuree
Rundervink met aardpeerpuree

Rundervink met aardpeerpuree

en gesmoorde groenten

3.4
(706)

Aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok. Allemaal namen voor dezelfde groente, waarvan je in dit gerecht puree maakt. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Op de informatiekaart van deze week lees je meer over deze heerlijke groente.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

75 gram

Aardpeer

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Rundervink

1 stuk(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3033.4 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten53 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aardappelstamper
Rasp

Instructies

Verwijder de kern van de venkel.
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (irene) en aardpeer. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken. Verwijder de kern van de venkel, snijd in dunne plakken en hak het groene loof van de venkel klein. Halveer de cherrytomaten.

Bak de rundervink.
2

Wikkel het spek om de rundervink. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de rundervink in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak 15 – 20 minuten. Keer regelmatig om.

3

Kook ondertussen de aardappelen en aardpeer met een beetje zout, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten toe.

Rasp ½ tl nootmuskaat per persoon en voeg toe.
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met mosterd, peper en zout. Rasp ½ tl nootmuskaat per persoon en voeg toe.

Besprenkel de puree met het bakvocht van de rundervinken en het venkelloof.
6

Serveer de rundervink met de aardpeerpuree en gesmoorde groenten. Besprenkel de puree met het bakvocht van de rundervink en bestrooi het gerecht met het venkelloof.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders