Skip to main content
Runderburger met piccalilly
Runderburger met piccalilly

Runderburger met piccalilly

met gebakken krieltjes en friszure komkommersalade

Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Piccalilly

1 stuk(s)

Meatier-burger

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3565 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten58.6 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten49.8 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels7.8 g
Eiwitten26.7 g
Cholesterol15 mg
Zout2.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium98.8 mg
Calcium42 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten verder.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in plakjes en snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie samen met de honing, de mosters en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout, voeg de zure room toe en meng goed door.
  • Voeg de radicchio en romaine, de ui en de komkommer toe (zie Tip). Meng alles goed door elkaar.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Runderburger bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de roomboter heet genoeg is, de burger in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. 
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Serveer de burger naast de salade.
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de burger.
  • Serveer de mayonaise samen met de gebakken krieltjes.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

met gekleurde wortel en gebakken rode ui
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen