Voeg bij het koken van de witlof een beetje honing of bruine suiker toe - dat balanceert de bittere smaak mooi uit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Rigatoni
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Witlof
100 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de azijn door witte wijn: dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat het vocht verdampt. Als de saus te dik is, voeg dan wat van het bewaarde kookvocht toe.