HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Parelcouscous Met Little Gem, Oude Kaas En Pecannoten
topBanner
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Lees meer

Ken jij het verschil tussen couscous en parelcouscous niet? Couscous hoef je alleen even te wellen in kokend water en is populair in Marokko. Parelcouscous heeft een dikkere korrel en moet je dus wel koken. Het wordt gegeten in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

40 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

1 tl

Karwijzaad

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 gram

Prei

2 stuk(s)

Little gem

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3673.552 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot en hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het karwijzaad 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog.

4

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Snijd de little gem klein. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de prei, mascarpone en de helft van de oude kaas toe aan de parelcouscous en roer tot de kaas is gesmolten.

6

Verdeel de helft van de little gem over de borden. Haal de pan van het vuur, roer de overige little gem door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op het bedje van little gem. Garneer het gerecht met de overige oude kaas en pecannoten.