Skip to main content
Pulled-chickenwraps

Pulled-chickenwraps

met kruidige zureroomsaus en koolsla

4.3
(912)

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Family
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten48.6 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels13.8 g
Eiwitten30.8 g
Cholesterol15 mg
Zout2.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium235.2 mg
Calcium62.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

Pulled chicken bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.
Koolsla maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de tomaat en wat koolsla. Beleg met de pulled chicken en de zureroomsaus.
  • Serveer de overige koolsla ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders