Platbroodpizza met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees platbrood

50 gram

Pesto genovese

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3128 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de sjalot.Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.

Beleggen
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto.Verdeel de champignons erover en scheur de buffelmozzarella klein boven de platbroden.

Platbroodpizza's bakken
3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven.Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.