BestellenCadeaubon
Pilav met gestoomde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met basmatirijst, paprika en spinazie

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2554 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers7 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn (zie Tip).

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt.

Roerbakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui, gember en rode peper 3 minuten. Voeg de knoflook en Surinaamse kruiden toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de hapjespan met groenten en schep goed om.

 

Rijst koken
3

Schenk de bouillon bij de rijst en groenten en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag en laat de rijst, afgedekt,  10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen (zie Tip).

Tip: Kookt de rijst te snel droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Spinazie snijden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Pilav afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek opnieuw af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn (zie Tip). Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng de krulpeterselie met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Controleer of de vis gaar is door met een satéprikker of spies in de vis te prikken. Glijdt deze er makkelijk doorheen? Dan is de vis gaar.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.