Pilav verwijst naar een rijst bijgerecht uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
¼ piece
Red chili pepper
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
½ piece
Bell pepper
1 cm
Fresh ginger
⅓ sachet(s)
Curry powder
75 g
Quick-cook brown rice
100 g
Spinach
1 piece
Cod fillet
5 g
Fresh curly parsley
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 75 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.
Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Voeg in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Controleer of de kabeljauw gaar is door met een satéprikker/spies in de vis te prikken. Glijdt deze er makkelijk doorheen? Dan is de vis gaar.
Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.