Skip to main content
Pilav met gestoomde kabeljauw
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met bruine rijst, paprika en spinazie

4.1
(5,4K)

Pilav verwijst naar een rijst bijgerecht uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

1 cm

Fresh ginger

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains: Selderij, Mosterd)

75 g

Quick-cook brown rice

100 g

Spinach

1 piece

Cod fillet

5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories660 kcal
Energy (kJ)2763 kJ
Fat29 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate66 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt.

Roerbakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 75 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Rijst stomen
3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Spinazie snijden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Pilav afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Voeg in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Controleer of de kabeljauw gaar is door met een satéprikker/spies in de vis te prikken. Glijdt deze er makkelijk doorheen? Dan is de vis gaar.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

This week's must-try HelloFresh recipes