HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPilav Met Gestoomde Kabeljauw
topBanner
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met bruine rijst, paprika en spinazie

Lees meer

Pilav verwijst naar een rijst bijgerecht uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :SelderijMosterdVisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Paprika

2 cm

Verse gember

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

150 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 75 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Voeg in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.