Pilav met gestoomde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

Met basmatirijst, paprika en spinazie

Vandaag maak je een eenpansgerecht. Terwijl de rijst aan het garen is, leg je de kabeljauw in dezelfde pan. Op deze manier stoomt de vis gaar. Je brengt het geheel op smaak met geurige kruiden, gember en een beetje rode peper voor extra pit.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 cm

Verse gember

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

70 gram

Basmatirijst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

1 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2343 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Bord

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Roerbakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, de rode peper en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

Rijst stomen
3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Spinazie snijden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof en snijd de citroen in partjes. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Pilav afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst, breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de rijst en de vis minuten 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Serveer met de partjes citroen.