Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre neefje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
¼ stuk(s)
Rode peper
90 gram
Penne
25 gram
Parmigiano reggiano
100 gram
Spinazie
40 gram
Groene pesto
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Kook de penne, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Voeg de penne en de helft van de parmigiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.