HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Kruidige Merguezworstjes
topBanner
Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Met karwijzaad, gele paprika en courgette

Popular
Lees meer

In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier, heerlijk in combinatie met groenten zoals gele paprika en courgette.

Labels:Original
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMosterdSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Courgette

4 stuk(s)

Bosui

½ tl

Karwijzaad

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels18 g
Eiwitten14 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

2

Prik ondertussen de merguezworstjes met een scherp mesje 3 keer in. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de merguezworstjes in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur uit, haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

3

Snijd ondertussen de gele paprika in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

4

Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de merguezworstjes terug op middelhoog vuur. Voeg de paprika, de courgette, het karwijzaad en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten (zie tip).

5

Voeg de parelgerst en ¾ van de lente-ui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige lente-ui.