Skip to main content
Parelgerst met broccoli
Parelgerst met broccoli

Dit is een voedzame maaltijd met veel bite. De bite komt zowel door de vezelrijke parelgerst als de kort gebakken broccoli. De harissa-yoghurt zorgt voor een kruidige smaak. Wees zuinig met de harissa en voeg eventueel na het proeven meer toe, hij is namelijk vrij pittig!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ tl

Harissa

85 gram

Parelgerst

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Kikkererwten

50 gram

Naturel yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels30 g
Eiwitten27 g
Zout3.4 g

Instructies

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon met ¼ tl harissa per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten. Roer tussendoor regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika toe. Laat eventueel langer bakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met ¼ tl harissa per persoon. Proef de saus en voeg eventueel extra harissa toe om de saus meer pit te geven. Hak de amandelen grof.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelgerst bij de groenten met 1 el harissa-yoghurt per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige harissa-yoghurt en amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders