HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Broccoli
topBanner
Parelgerst met broccoli

Parelgerst met broccoli

Lees meer

Dit is een voedzame maaltijd met veel bite. De bite komt zowel door de vezelrijke parelgerst als de kort gebakken broccoli. De harissa-yoghurt zorgt voor een kruidige smaak. Wees zuinig met de harissa en voeg eventueel na het proeven meer toe, hij is namelijk vrij pittig!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 tl

Harissa

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

300 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Kikkererwten

100 gram

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels30 g
Eiwitten27 g
Zout3.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon met ¼ tl harissa per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten. Roer tussendoor regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika toe. Laat eventueel langer bakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.

4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met ¼ tl harissa per persoon. Proef de saus en voeg eventueel extra harissa toe om de saus meer pit te geven. Hak de amandelen grof.

5

Voeg de parelgerst bij de groenten met 1 el harissa-yoghurt per persoon en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelgerst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige harissa-yoghurt en amandelen.