HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvenkrieltjes Met Kip En Groene Pesto
topBanner
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen

Lees meer

Deze avondmaaltijd is makkelijk te maken. Terwijl de krieltjes in de oven staan, hoef je alleen nog de sperziebonen te koken en deze te mengen met de stukjes kippendij en pesto. De naam pesto komt van het Italiaanse woord 'pestare', wat stampen betekent. Dat verwijst naar de manier waarop het traditioneel gemaakt wordt, namelijk in een vijzel.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

400 gram

Sperziebonen

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 gram

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven en bak ze in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

6

Serveer de krieltjes met de kip en sperziebonen.